Coaching voor thuiswerkers

In Geen categorie by Eric Both

Coaching is de eerste pijler in de COW aanpak. De methode die we inzetten bij het creëren van een gezonde thuiswerksituatie.

In eerste instantie denk je niet gelijk aan begeleiding in een thuiswerksituatie. Je gaat het gewoon doen en dan zal het wel goed komen. Al snel komen veel mensen er achter dat het niet zo vanzelfsprekend is om alles in goede banen te leiden. Je loopt op een gegeven moment zelfs achter de feiten aan en dan zit je feitelijk al in een stress situatie.

“Ach kan jij even op de kinderen passen, je bent nu toch thuis” of “Wil jij even naar de bouwmarkt, dan kan ik verder klussen”. Het lijkt niet zo onoverkomelijk, maar veel mensen vinden het ongemakkelijk, raken geïrriteerd en het geeft spanningen in het gezin.

Het ontbreken van een tijdsstructuur leidt tot verwarring en onzekerheid. Het lijkt zo ideaal, maar velen kunnen het moeilijk hanteren. Ineens moet je zelf bepalen op welk tijdstip en hoe lang je aan het werk bent. Het weekend is niet langer heilig en alles loopt door elkaar. Het ontbreken van een comfortabele structuur heeft grote gevolgen. Het overzicht ontbreekt en je raakt de regie kwijt. Ook dit geeft heel veel stress.

Het wegvallen van het fysieke werkcontact heeft grote impact. Voor een periode van een week of twee lukt het allemaal nog wel. Daarna ontstaat een gemis aan samenwerking. Je krijgt steeds meer het gevoel, dat je alleen aan het werk bent. Online sessies en telefonische contact voelt als een doekje voor het bloeden. Ook dit leidt tot onvrede en stress.

Zo maar een aantal situaties, die herkenbaar zullen zijn. Het lijkt steeds meer een structurele verandering te zijn. Het is niet langer een kwestie van de tijd uitzitten. Dus…. wat doe je er mee?

Uiteindelijk zijn we allemaal uniek en is de beleving voor iedereen verschillend. De eerste stap van BothHands is dan ook inventariseren wat de pijnpunten zijn. Op basis van de resultaten en de inzichten zal in samenspraak de coaching volgen. Wij gaan voor een praktische benadering, doelgericht en hanteerbaar. Het aantal gesprekken hangt af van de individuele behoefte en eventueel van de medewerking van de werkgever.

Er is de keuze voor online Coaching, in de thuissituatie of op een andere locatie.

Coaching, maakt onderdeel uit van de COW aanpak. Coaching, Ontspanning en Werkplek-ergonomie. Het complete pakket biedt volledige ontzorging. Er kan natuurlijk ook gekozen worden voor afzonderlijke diensten. Wil je het beste voor je werknemers of wil je het voor jezelf goed regelen? Neem dan Contact op met BothHands.

Deel dit bericht: