Healing is voor veel mensen een vaag gebeuren, maar steeds meer mensen onderkennen dat healing wel degelijk een bijdrage levert aan hun persoonlijke welzijn. Als je beseft dat alle onze cellen trillen, dan betekent dat dus concreet energie. Op het moment dat er iets aan de hand is in ons lichaam, dan verandert de frequentie van de trilling in heel veel cellen. Vaak specifieke cellen, gekoppeld aan organen of lokaal in spieren, botten, etc. Daarnaast heeft het lichaam de kwaliteit en de drang om te streven naar een zo optimaal mogelijke situatie, met behulp van het zelfgenezend vermogen. In veel healing methoden ondersteunen we dit zelfgenezende vermogen en beïnvloeden we de klachten door bv lokaal de trilling van het aangetaste gebied te verbeteren. Bij Both Hands zijn er twee opties wat betreft healing methode.

Pranic Healing

Pranic staat voor prana en betekent niets anders dan levensenergie. De methode is gebaseerd op het zelfgenezende vermogen en het feit dat ons systeem afhankelijk is van levensenergie. Deze vorm van energie is overal om ons heen, zon, lucht en aarde. Pranic Healing is ontwikkeld door Master Choa Kok Sui.

Ons persoonlijke energielichaam, ook wel aura genoemd is volledig in verbinding met ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. Je zou kunnen zeggen zo binnen zo buiten. Bij Pranic Healing zeggen we liever van buiten naar binnen, want verstoring in het energielichaam geeft klachten en veranderingen in o.a. het fysieke lichaam. Daarom vindt deze vorm van healing plaats in het energielichaam om ons heen. Er is dus geen fysiek contact tijdens de healing.

Er is veel onderzoek gedaan naar de behandelmethodiek van ziektes en klachten. Jarenlang onderzoek heeft geresulteerd in een beschrijving van effectieve behandelingen in de vorm van protocollen. deze worden nauwgezet gevolgd tijdens de behandeling.

Regenesis Touch

Grondlegger van Regenesis Touch is Robert Rasmussen. Hij ontdekte met Kirlian fotografie, dat alle cellen beschikken over een kleine blauwe kern (blue dot energy). Deze energie is vooral heel erg krachtig tijdens de vorming van ons lichaam, als foetus en de eerste levensjaren. Daarna zwakt het af en is meer slapend aanwezig. De potentie blijft echter bestaan. Het is bekend dat bij hagedissen die hun staart verliezen deze weer aangroeit. Er is geconstateerd dat tijdens dit proces een enorme hoeveelheid blue dot energie vrij komt. Kennelijk heeft deze energie de potentie om cellen te regenereren en te herstellen.

Bij deze healingvorm gebruikt de healer deze energie door die in zichzelf op te roepen en vervolgens te delen. Bij dit proces wordt de blue dot energie van de ontvanger geactiveerd en begint het herstel proces. Het zelfgenezend vermogen van de ontvanger doet haar werk.

De wervelkolom is van essentieel belang in deze methode. Scheefstand waar dan ook, zorgt voor verstoring van zenuwbanen en alles wat deze aansturen. Organen, spieren, botten, het hele lichaam. Scheefstand bij wervels kan zijn oorzaak vinden in emotionele blokkades. Wanneer wij ons in bochten moeten wringen, dan heeft dat zijn uitwerking op de wervelkolom. Bij Regenesis Touch gaan we dan ook als eerste uitlijnen, d.w.z. zorgen dat alles weer recht staat: hoofd op de atlas, de wervelkolom, schouders en bekken. De blue dot energie die daarbij gebruikt wordt, nodigt het lichaam uit tot beweging van waaruit correctie ontstaat. Het is een zachte vorm van correctie die van binnenuit ontstaat, met verbazingwekkende resultaten!