Je kan er anderen enorm mee verrassen!

In deze workshop komen kennis, oefening en plezier samen. Waar heb je mee te maken als je masseert? Wat kan wel en wat kan niet. Kennis met betrekking tot een stukje anatomie en energetische betekenis van handen en vingers. Maar ook ontdekken wat het voor jou betekent om te masseren en om gemasseerd te worden. Uitwisseling en vooral lekker oefenen.

Hand- onderarmmassage is waarschijnlijk de meest laagdrempelige massagevorm:
Je hoeft niet uit de kleren
Je kan het gewoon op een stoel geven
Mensen zijn snel geneigd een hand toe te steken

Deze massage heeft een groot effect op de circulatie en maakt ruimte in de armen en handen. Het heeft ook een heel groot effect op het gevoel. Onze handen en armen zijn verbonden met het hart en de gevoelswereld. De beleving is enorm!

Both Hands is partner van de Stichting Massage voor de Zorg Zij verzorgt voor de stichting de workshop.

Wat kan ik met massage?

Na het volgen van de workshop kan je deel uit maken van het Massageteam van de stichting Massage voor de Zorg, dat in diverse zorginstellingen massages verzorgt of zich inzet voor andere mooie projecten. Inmiddels is er een team van bijna 50 mensen en het blijft groeien. Voor deelnemers van de workshop is het gelijk een mooie gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen. (Eventueel is er een mogelijkheid van een vrijwilligersvergoeding)Het is heel fijn om ouderen te mogen masseren! Het is altijd weer bijzonder om te zien hoe deze massagevorm harten kan verbinden. Eenzaamheid, angsten en onzekerheid, maakt tijdens deze massage plaats voor genieten en het ervaren van de eigen essentie. Wat je er voor terug krijgt is dankbaarheid en een zichtbaar genieten. Dat geeft toch veel voldoening en zingeving? Je bent het natuurlijk niet verplicht om je op te geven voor deze activiteiten, maar de stichting waardeert het enorm!

Er is dus regelmatig sprake van een georganiseerde activiteit.
Als je tijd over hebt en graag iets wil doen voor mensen die jouw liefdevolle en persoonlijke aandacht kunnen gebruiken, dan is deze massagevorm de ideale vorm.

De kosten voor de workshop zijn € 45,=. Inclusief naslagwerk een flesje massageolie en een certificaat van deelname.  Neem zelf even een handdoek mee svp.

In deze workshop oefenen we op elkaar, zodat we ook elkaar kunnen ondersteunen met feedback.

De workshop, die ongeveer 2 1/2 uur duurt, wordt regelmatig georganiseerd. Bij een grotere groep of op locatie (bv in een zorginstelling) geven we de workshop met twee mensen. Zo krijg je alle aandacht. Aankondiging is te vinden via de rubriek nieuws, op facebook en Linkedin. Als je persoonlijk op de hoogte gebracht wil worden, zie ik dat graag via een mailbericht.

De workshop vindt plaats in de praktijk van Both Hands.

Adres: Onder de Toren

A.Hofmanweg 1a, 2031BH Haarlem

Opgave via mail: info@bothhands.nl, Mob: 0634931843, facebook evenement.

Deze workshop is ook te boeken vanuit een zorginstelling voor activiteitenbegeleiders of ander personeel, Ziekenhuis, Hospice of Buurthuis. Afhankelijk van de wensen, zoals locatie en het aantal deelnemers volgt een offerte.