Unieke Complementaire zorg en één op één aandacht!

Met Handmassage naar Menswaardigheid

Deze massagevorm voegt zoveel toe in een omgeving waar mensen extra één op één aandacht nodig hebben. Ben je zorgverlener, mantelzorger of een vrijwilliger die zich inzet voor kwetsbare mensen, dan is deze tool een enorme verrijking. Het biedt ondersteuning in situaties waarin wij tekort schieten of ons machteloos kunnen voelen. Situaties waarin verbale communicatie niet of nauwelijks mogelijk is.

Mensen die de workshop hebben gevolgd en deze in de praktijk toepassen, ervaren heel veel voldoening. De gerichte aandacht in deze massage nodigt de ontvanger uit om te mogen voelen. Daar mag ruimte voor zijn en dat is menswaardigheid! Dan is er even van alles mogelijk. Dit leidt tot mooie en ontroerende reacties, verbaal en non verbaal. Daar gaat het natuurlijk om! Dat geeft een fijn gevoel van zingeving voor ontvanger en gever.

Toepassing van Handmassage

Both Hands heeft de afgelopen jaren mogen zien, wat de effecten zijn van deze massagevorm. Hand-Onderarmmassage vindt al op veel plekken toepassing, zoals in zorginstellingen, hospices, inloophuizen etc. Het staat echter nog in de kinderschoenen. Er zijn wel veel veranderingen. In de zorg is een beweging gaande naar meer aandacht voor de individuele behoefte van bijvoorbeeld ouderen met dementie. Complementaire zorg ten dienste van het individu, waar deze massage prachtig in past. Ook wordt er meer en meer een beroep gedaan op familie en mantelzorgers om klaar te staan voor degene die zorg nodig heeft. Ook voor deze mensen is deze massage in de praktijk een dankbare ondersteuning.

Both Hands heeft deze massagevorm speciaal ontwikkeld om in zorgsituaties toe te kunnen passen. Het is bovendien erg praktisch!

Hand- onderarmmassage is een laagdrempelige massagevorm en effectief:

Je hoeft niet uit de kleren
Je kan het op een stoel of aan bed geven
Mensen geven makkelijk toestemming en zijn snel geneigd een hand toe te steken
Handen en onderarmen vormen de verbinding met het hart en het voelen

Effecten van Hand-Onderarmmassage

Deze massage heeft een groot effect op:

Circulatie, zowel lokaal als in de rest van het lichaam. Afvoeren van afvalstoffen en stimuleren van de doorbloeding is een gewenst bijeffect. Het geeft verlichting en ontspanning.

De aanmaak van feel good stofjes, die ervoor zorgen dat mensen open gaan staan voor beleving. Vertrouwen en ontspanning krijgt ruimte en dat heeft een heel groot effect op het gevoel en welbevinden. De beleving is enorm!

Over de workshop

De workshop worden gegeven op de volgende data:

 • donderdag 7 december 2023 van 19.00 – 22.00
 • maandag 8 januari van 19.00 – 22.00
 • maandag 5 februari van 19.00 – 22.00
 • maandag 4 maart van 19.00 – 22.00
 • dinsdag 2 april van 19.00 – 22.00
 • maandag13 mei van 19.00 – 22.00
 • maandag 10 juni van 19.00 – 22.00
 • maandag 8 juli van 19.00 – 22.00
 • maandag 5 augustus van 19.00 – 22.00
 • maandag 9 september van 19.00 – 22.00
 • maandag 7 oktober van 19.00 – 22.00
 • maandag 4 november van 19.00 – 22.00
 • maandag 2 december van 19.00 – 22.00

De kosten voor de workshop zijn € 55,=. Inclusief naslagwerk een flesje massageolie en een certificaat van deelname. 
In deze workshop oefenen we op elkaar, zodat we ook elkaar kunnen ondersteunen met feedback. Je mag verwachten, dat je na deze workshop voldoende kennis en vaardigheid hebt om verder te oefenen en de massages toe te passen. De deelnemers worden altijd blij van deze workshop en krijgen het enthousiasme om aan de slag te gaan.

De workshop, die ongeveer 3 uur duurt, wordt regelmatig georganiseerd in de praktijk van Both Hands in Haarlem. Bij een grotere groep of op locatie (bv in een zorginstelling of vrijwilligerscentrale) geven we de workshop met twee mensen. Zo krijg je alle aandacht. De workshop vindt plaats in de praktijk van Both Hands.

Adres: Schipholpoort 40
2034 MB Haarlem

De praktijk is goed bereikbaar met de bus. Parkeren gratis.

Meld je aan met het Contact formulier.

Deze workshop is dus ook te boeken door een zorginstelling voor activiteitenbegeleiders, zorgpersoneel en vrijwilligers, Ziekenhuis, Hospice of Buurthuis. Afhankelijk van de wensen, zoals locatie en het aantal deelnemers volgt een offerte. 

Both Hands is partner van de Stichting Massage voor de Zorg Zij verzorgt voor deze stichting de workshop.

Reviews

“Fijne workshop waarin op ongedwongen en liefdevolle wijze een hele mooie basis wordt geleerd om een hele fijne massage te geven” Nienke

“Bijzonder leerzaam, goede informatie en een goed naslagwerk. De massage is heel fijn om te geven en te ontvangen” Margreet

“Zeer fijne workshop , goede opbouw. Echt een cadeau!” Marieke

“Goede workshop en heel interessant” Carla

“De workshop is duidelijk en praktisch. Fijn om dit te leren en toe te kunnen passen. De mogelijkheid om later deel te nemen aan oefenavonden is ook zinvol om te oefenen en te verdiepen” Charlotte

“Leuke workshop!” Margreet

“Heel toegankelijk en leerzaam. Goed toepasbaar bij iedereen” Geesje

“Een duidelijke en structurele workshop. Leerzaam en gezellig! Voldoende ruimte voor vragen en uitwisseling” Esther

“Hele duidelijke uitleg en daardoor geen spanning, dat ik het misschien niet zou snappen. Fijn om te geven en dat geeft mij ook ontspanning” Liesette

“Een inspirerende workshop waarin ik de drive heb gevoelt om dit in de praktijk te brengen” Lucienne

“De uitleg is duidelijk en warm, bijzonder inspirerend om te voelen wat je ermee voor anderen kan betekenen” Lydja

“De massage is laagdrempelig om te geven. Ik heb de techniek goed kunnen leren en het goed kunnen voelen wat dit doet” Petra

“Heel fijn en inspirerend”

“Rustige en duidelijke uitleg. Ik heb er zin in om dit aan anderen te geven”