Jongeren en burn out

Je bent jong en je voelt de dagelijkse druk van het leven. Je denkt dat het normaal is, dat het aan jou ligt dat je er zoveel moeite mee hebt. Je moet alle zeilen bij zetten om je staande te houden, maar het lijkt nooit genoeg. Het leven is zwaar voor je en je weet niet wat je er mee aan moet. Je wil wel blij zijn, maar het lijkt niet voor jou weggelegd. Misschien denk je wel eens aan een burnout, maar je bent jong, dat kan toch niet waar zijn!?

Het blijkt dat we het hier hebben over een grote groep jongeren, die te maken heeft met burnout klachten. De groep groeit enorm snel en er is weinig structurele aandacht voor.

Het zou ideaal zijn als de scholen meer aandacht hebben voor een vorm van persoonlijke groei, die jongeren helpt om het leven op een goede manier aan te kunnen. Gezien de druk die ervaren wordt in het onderwijs hoeven we daar voorlopig niet veel van te verwachten.

Both Hands biedt ondersteuning in een vorm die niet zwaar voelt. Aan de hand van oefeningen ga je jezelf ontdekken. Door deze oefeningen te integreren in je dagelijks leven ontstaat gaande weg een nieuw bewustzijn. Bewust worden van grenzen, beperkingen, angsten. Dat is de ene kant, maar de andere kant is het ervaren van je talent, kwaliteiten en mogelijkheden.  Zelfwaardering, houden van jezelf  biedt je de uitdaging om jouw pad in het leven te ontdekken. Het programma kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd. Neem contact op als je vragen en interesse hebt. Doen!

Deel!

Leave a Comment